Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος διοργανώνει Ημερίδα Ενημέρωσης, την Παρασκευή 20 Μαρτίου και ώρα 15:30 στο Αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας – Ε. Σ.Δ.Υ (Λ. Αλεξάνδρας 196), στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Αγωγή Υγείας μέσω του Σχολείου, της Οικογένειας, της Κοινότητας» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και Εθνικούς Πόρους.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την εξέλιξη και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του έργου «Αγωγή Υγείας μέσω του Σχολείου, της Οικογένειας, της Κοινότητας» και τις δράσεις που υλοποιούνται, καθώς και για την εμπειρία που έχουν αποκομίσει μέσω της συμμετοχής τους εκπαιδευτές και εκπαιδευτικοί. Eπίσης, θα ακολουθήσουν διαλέξεις αναφορικά με τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα εφαρμογής της Αγωγής Υγείας στο σχολικό και ευρύτερο πληθυσμό.

Το πρόγραμμα αφορά τη διεξαγωγή 200 παρεμβάσεων σε μαθητές Ε’ και ΣΤ’ τάξης Δημοτικού και 200 παρεμβάσεις σε τμήματα ενηλίκων (γονέων – εκπαιδευτικών) αναφορικά με θέματα Αγωγής Υγείας και κυρίως τη παροχή Βασικών Πρώτων Βοηθειών μέσω της χρήσης της βιωματικής μεθόδου και εποπτικών μέσων. Οι δράσεις επικεντρώνονται σε συνολικά 200 σχολεία που υπάγονται στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθηνών, Δυτικής και Ανατολικής Αττικής και Πειραιά καθώς και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Από τις εκπαιδευτικές παρεμβάσεις στα Σχολεία

Παράλληλα, στόχος του προγράμματος αποτελεί η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου πληθυσμού για την απόκτηση στάσεων και δεξιοτήτων Βασικών Πρώτων Βοηθειών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το διαδικτυακό ιστότοπο της Ε.Ν.Ε. (www.enne.gr ) και την ιστοσελίδα του προγράμματος (www.schoolhealth.gr).

Η πρόσκληση για την ημερίδα

Από τις εκπαιδευτικές παρεμβάσεις στα Σχολεία

Από τις εκπαιδευτικές παρεμβάσεις στα Σχολεία