Ημερίδα με θέμα «Αγωγή Υγείας μέσω του Σχολείου, της Οικογένειας, της Κοινότητας» στη Θεσσαλονίκη

schoolhealthimerida02thessalonikiposter_lrΗ Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος εκφράζει την ικανοποίησή της για την επιτυχία της Ημερίδας με θέμα: «Αγωγή Υγείας μέσω του Σχολείου, της Οικογένειας, της Κοινότητας», που διεξήχθη το Σάββατο 18 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace.Στην ημερίδα απεύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του 2ου Π.Τ. Κεντρικής Μακεδονίας Ε.Ν.Ε. κ. Μπαλιόζογλου Γεώργιος , ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Κυριόζογλου Λάζαρος, ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. Πετινίδης Τριαντάφυλλος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Νέας Γενιάς κ. Τσουμπάρης Κωνσταντίνος.

Κεντρικοί ομιλητές στην Ημερίδα ήταν: ο Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και πρώην Κοσμήτορας ΕΣΔΥ Δρ. Κυριόπουλος Ιωάννης, ο Παιδοψυχίατρος του Γ.Ν. Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης Δρ. Νταφούλης Βάιος, η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Γ.Ν.Θ. «Γ. Παπανικολάου» κα. Δήμητρα Παλητζήκα, η Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Κοιν/κής Παιδιατρικής Β. Ελλάδος Δρ. Σοφία Καραγιαννοπούλου-Κόγιου, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Οδοντιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. Δρ. Τοπίτσογλου Βασιλική, η Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Γ.Ν.Θ. Παπανικολάου κα. Κωνσταντίνα Καρασούλη, ο Βιολόγος Αναπαραγωγής – Κλινικός Εμβρυολόγος Δρ. Σταμάτης Παπαχαρίτου, η Εκπαιδευτικός, Διευθύντρια 3ου Δημοτικού Σχολείου Λαγκαδά κα. Στέλλα Γιαγλή, και ο Υπεύθυνος Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, κ. Ιωάννης Τομπούλογλου.

Το παρόν στην Ημερίδα έδωσαν εκπαιδευτικοί των σχολείων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επαγγελματίες νοσηλευτές της ανωτέρω περιοχής καθώς επίσης και φοιτητές των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης. Ο διαδραστικός χαρακτήρας της ημερίδας έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συνεισφέρουν με τις απόψεις τους και να συμβάλουν με τις θέσεις τους στο γόνιμο διάλογο για την Αγωγή Υγείας στα σχολεία.

Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος – Ε.Ν.Ε. – ευχαριστεί θερμά τους προσκεκλημένους ομιλητές για τις εμπεριστατωμένες παρουσιάσεις τους και όλους τους συμμετέχοντες για την ενεργητική τους παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημερίδας και την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, μετά το πέρας των εισηγήσεων.

Στιγμιότυπα και φωτογραφικό υλικό θα βρείτε στο διαδικτυακό ιστότοπο της Ε.Ν.Ε. (www.enne.gr ) και στην ιστοσελίδα του προγράμματος (www.schoolhealth.gr ).